Talán nem túl népszerű a
bejelentés, de én bizony imádom a tökfőzeléket. :-)
Nem volt ez
mindig így, gyerekként nem ettem meg, bár kóstolgattam, mert
nálunk az volt az elv, hogy mindent meg kell kóstolni, aztán ha
tényleg nem ízlik, nem kell megenni. Hát én kóstoltam, aztán
jól félretoltam a tányért. Nem tudom, mi változott meg bennem
anno a terhességem alatt, de valami átprogramozódott bennem, mert
egyik napról a másikra érdekelni kezdtek a főzelékek. Azóta is,
bár eltelt tizenhét év, változatlanul szeretem majdnem mindet. A tök abszolút viszi a prímet, igaz, csak ezt a
változatát szeretem, az anyukám-félét. Néha megbolondítom egy
kis csilivel, mint most, merthogy a csípőset is imádom.
Íme a
nagyon egyszerű recept a bátrabbaknak, akik nem törődve a
közutálattal, nagykanállal eszik a tököt, mint én. :-D
Hozzávalók:
1 db közepes méretű tök (kb. 1 kg)
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor
2 dl tej
2 púpozott ek liszt
só
1 mk őrölt csili
Elkészítés:
- A tököt lereszeljük, a hagymát vékony szálakra aprítjuk, vagy szintén lereszeljük.
- 3-5 dl vizet felforralunk (-ki milyen sűrűre szereti-), beletesszük a tököt, a hagymát, az apróra darabolt kaprot, a csilit, és megsózzuk.
- A tejből és a lisztből habarást készítünk, és amikor a tök megpuhul, behabarjuk a főzeléket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése