Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. október 2., csütörtök

Csilis tökfőzelék





Talán nem túl népszerű a bejelentés, de én bizony imádom a tökfőzeléket. :-)
Nem volt ez mindig így, gyerekként nem ettem meg, bár kóstolgattam, mert nálunk az volt az elv, hogy mindent meg kell kóstolni, aztán ha tényleg nem ízlik, nem kell megenni. Hát én kóstoltam, aztán jól félretoltam a tányért. Nem tudom, mi változott meg bennem anno a terhességem alatt, de valami átprogramozódott bennem, mert egyik napról a másikra érdekelni kezdtek a főzelékek. Azóta is, bár eltelt tizenhét év, változatlanul szeretem majdnem mindet. A tök abszolút viszi a prímet, igaz, csak ezt a változatát szeretem, az anyukám-félét. Néha megbolondítom egy kis csilivel, mint most, merthogy a csípőset is imádom. 
Íme a nagyon egyszerű recept a bátrabbaknak, akik nem törődve a közutálattal, nagykanállal eszik a tököt, mint én. :-D







Hozzávalók:

1 db közepes méretű tök (kb. 1 kg)
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor
2 dl tej
2 púpozott ek liszt
1 mk őrölt csili

Elkészítés:

  1. A tököt lereszeljük, a hagymát vékony szálakra aprítjuk, vagy szintén lereszeljük.
  2. 3-5 dl vizet felforralunk (-ki milyen sűrűre szereti-), beletesszük a tököt, a hagymát, az apróra darabolt kaprot, a csilit, és megsózzuk.
  3. A tejből és a lisztből habarást készítünk, és amikor a tök megpuhul, behabarjuk a főzeléket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése