A kamrában kutakodva véletlenül
lelöktem egy csomag tésztát. Ahogy lehajoltam érte, éreztem,
nekem ma makarónit kell ennem. Nézzük, mi van itthon, amiből
ebédet lehetne rittyenteni. A rövid nézelődést gyors elhatározás
követte; itt ma sajtos makaróni lesz sok husival, sok hagymával,
némi füstös ízzel megbolondítva. Egyszóval kirúgunk a hámból,
és nem gondolunk a kilókra. Nem is gondoltunk! :-) Csak megettük
jóízűen, hogy aztán kényelmesen hátradőlve kávézgassunk.
Egészségünkre! ;-)
Hozzávalók:
15 dkg füstölt sonka (ha szalonnás,
akkor nem kell pluszban zsiradék)
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldhagyma
1 ek metélőhagyma
1 kg sertéscomb
20 dkg natúr tejszínes krémsajt
20 dkg + 5 dkg reszelt füstölt sajt
50 dkg makaróni
só, bors
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldhagyma
1 ek metélőhagyma
1 kg sertéscomb
20 dkg natúr tejszínes krémsajt
20 dkg + 5 dkg reszelt füstölt sajt
50 dkg makaróni
só, bors
kakukkfű
Elkészítés:
- A füstölt sonkát apró kockákra daraboljuk és jól megpirítjuk egy serpenyőben. Amikor az összes zsírja kisült, rátesszük a szálára vágott hagymát, a felkarikázott zöldhagymát, az apróra vágott metélőhagymát, és üvegesre pirítjuk.
- Rátesszük az apró kockára darabolt húst, többször átforgatva megpirítjuk. Rátesszük az összezúzott fokhagymagerezdeket, a sót, a borsot, kakukkfüvet. A sóval vigyázzunk, mert a sonka eleve sós, épp csak kicsit sózzunk utána, ha kell!
- Pici vizet, vagy alaplevet öntünk alá, és fedő alatt addig pároljuk, míg teljesen meg nem puhul. A folyadékot közben pótoljuk, ha szükséges.
- Ha a hús puha, hozzákeverjük a krémsajtot, és a reszelt sajtot, majd összeforraljuk.
- A makarónit a szokásos módon megfőzzük, és a raguval felváltva egy tűzálló tálba rétegezzük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Forró sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt szépen meg nem olvad, és egy kis színt nem kap.
+ megjegyzés:
Ha nem akarunk rétegezgetni, vagy csak nincs idő rá, nem kell bonyolítani, egyszerűen csak szedjük rá a ragut a tésztára, és szórjuk rá a füstölt sajtot. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése