Az
a fajta vagyok, aki mindennek megadja a módját, és úgy vagyok
vele, ha már csinálok valamit, abba beleadok mindent. Vagy csinálok
valamit rendesen, vagy hozzá sem fogok inkább.
A sütéssel,
főzéssel is így vagyok, ha nincs kedvem, inkább kihagyom, olyankor úgysem sikerül semmi igazán. Ez azért túl sűrűn nem
fordul elő, de hát vannak olyan napok is. Olyankor nem görcsölök
rá, nem erőltetem. Különben is, ha folyton főznék, mikor ennénk
melegszenyát, meg csokit? :-)
A
fűszerezést sem aprózom el. Az a nagy helyzet, hogy szeretem a
fűszereket, ha nem is mindet, de többségüket bőkezűen
használom. Ez az étel jó példa erre, a kedvenc ízeimet
tettem bele. Londonban, egy indiai fűszerkereskedésben vettem
mindent jó nagy kiszerelésben, és én mondom, megérte hazáig
szállítani ezt a nehezéket. Hát ez a gyömbér, nem az a gyömbér.
Hihetetlen intenzív íze, illata volt mindennek, amit onnan hoztam.
Ideje is visszatérnem már egy újabb szállítmányért. ;-)
A
ragu mellé most sáfrányos párolt rizst, és paprikasalátát
kanyarítottam. :-)
Hozzávalók:
1
kg csirkemell
zsiradék
(nálam most kókuszzsír)
2
nagyobb fej vöröshagyma
5-6
gerezd fokhagyma
2
szép nagy kápia paprika
1
tk őrölt kurkuma
2
tk őrölt gyömbér
őrölt csili (nyugodtan ki lehet hagyni, de én imádom, ha csíp :-) )
só
bors
fehér
bors
2
dl zöldség alaplé
1
púpozott ek étkezési keményítő
3
dl tejszín
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a paprikát vékony csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük. Rátesszük a csíkokra darabolt húst és megpirítjuk.
- Fűszerezzük, rátesszük a zúzott fokhagymát, és az alaplevet hozzáöntve megpároljuk.
- Amikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejszínben csomómentesre elkevert keményítővel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése