Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek cukor (6 dkg)
- 3 ek liszt (6 dkg)
- fél csomag sütőpor
- 2 ek mogyoróvaj
- fél kg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg cukor
- 2 citrom
- 1 dl tej
- 1 cs zselatin
A zselé
hozzávalói:
- 8 db kivi
- 1 cs dzsemfix extra
- 2 ek cukor
- 1 narancs leve
Elkészítés:
- Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mogyoróvajat.
- Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport.
- A fehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel együtt a cukros tojásmasszába forgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, majd tortakarimát pattintunk köré.
- Túrókrémhez a túrót krémesre keverjük a tejföllel, a cukorral, a citromok héjával és levével, a rostokat is belenyomkodhatjuk, legyen csak jó citromos.
- A zselatint feloldjuk a tejjel, és ezt is túrókrémbe keverjük.
- A krémet a piskótára öntjük, és hűtőbe állítjuk addig, amíg megszilárdul.
- Közben elkészítjük a zselét. A meghámozott kivit apróra daraboljuk vagy pépesítjük, belekeverjük a cukrot, a narancslevet, a dzsemfixet, és kevergetve felforraljuk.
- Állandó keverés mellett 5 percig forraljuk, és hűlni hagyjuk.
- Ha már csak langyos, ráöntjük a túróra, és
visszatesszük a hűtőbe.
sütési hőfok: 130°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 24 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése