Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. október 3., péntek

Körtés nutellatorta


Íme, a már szokásos és éppen esedékes újabb pitekísérletem eredménye. :-)
A körte természetesen lehet befőtt vagy natúr is, érettebb példányokból is válogathatunk, így is, úgy is finom lesz. Mivel még szezonja van, nálam most friss, édes, érett körték az alanyok.





Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 nagy ek Nutella
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 mk sütőpor


Krém hozzávaló:
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek étkezési búzakeményítő
  • 2 nagy ek Nutella
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
Kell még:

  • 4 db apróra vágott körte
  • kevés zsemlemorzsa








Elkészítés:
  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és a nutellát.
  2. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. 
  3. A tésztát kinyújtjuk, kibélelelünk vele egy piteformát, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és elterítjük rajta az apróra vágott körtét.
  4. A krémhez a tojásokat kikeverjük a cukorral, az étkezési keményítővel, a nutellával, hozzákeverjük a tejszínt, és kis lángon, folytonos keverés mellett besűrítjük.
  5. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és simára keverjük.
  6. A krémet a pitére öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. 
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28 cm










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése