Íme, a már szokásos és éppen esedékes újabb pitekísérletem eredménye. :-)
A körte természetesen lehet befőtt vagy natúr is, érettebb példányokból is válogathatunk, így is, úgy is finom lesz. Mivel még szezonja van, nálam most friss, édes, érett körték az alanyok.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 nagy ek Nutella
- 5 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 mk sütőpor
Krém hozzávaló:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek étkezési búzakeményítő
- 2 nagy ek Nutella
- 4 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 4 db apróra vágott körte
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és a nutellát.
- A hozzávalókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
- A tésztát kinyújtjuk, kibélelelünk vele egy piteformát, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és elterítjük rajta az apróra vágott körtét.
- A krémhez a tojásokat kikeverjük a cukorral, az étkezési keményítővel, a nutellával, hozzákeverjük a tejszínt, és kis lángon, folytonos keverés mellett besűrítjük.
- A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és simára keverjük.
- A krémet a pitére öntjük, előmelegített sütőbe
toljuk, és megsütjük.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése