Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. október 7., kedd

Orosz hússaláta



Hosszú története van annak, hogy hol, és mikor kóstoltam én először életemben orosz hússalátát. Nagyon rég volt, épp túl voltam az érettségin, és első kóstolásra imádat volt. A sztori nem túl érdekes, ezért nem is traktálnám vele az idelátogató éhes érdeklődőt, legyen elég annyi, hogy egy étterem főszakácsa készítette el, aki megpróbált némi gasztronómiai tudást tölteni a fejembe. Sok receptem származik tőle, de ez az mind közül, amit legtöbbször készítettem. Szilveszterkor például nem maradhat el, és törvénysértő módon én ehhez olyankor pogácsát eszem, pezsgőt iszom az éjszaka folyamán. Azért ünnep nélkül is meg lehet ám enni. ;-) 
Aki még nem kóstolta, ne hagyja ki semmiképp, ez alap a saláták között.





Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb vagy lapocka
30 dkg burgonya
15 dkg alma
15 dkg ecetes uborka
3 tojás
10 dkg sonka

Majonézmástás:

4 dl majonéz
4 dl tejföl
5 dkg mustár
bors
1 ek porcukor
fél citrom leve
(1-2 evőkanál fehérbor sem rontja el :-))




Elkésztés:

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, néhány cm hosszú csíkokra vágjuk, bő zsiradékban megsütjük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, felkarikázzuk.
  3. A sonkát, az almát és az uborkát a húshoz hasonló méretű csíkokra vágjuk.
  4. A tojást keményre főzzük, felkarikázzuk.
  5. A mártás hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a salátát, és alaposan lehűtve tálaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése