Hosszú
története van annak, hogy hol, és mikor kóstoltam én először
életemben orosz hússalátát. Nagyon rég volt, épp túl voltam az
érettségin, és első kóstolásra imádat volt. A sztori nem túl
érdekes, ezért nem is traktálnám vele az idelátogató éhes
érdeklődőt, legyen elég annyi, hogy egy étterem főszakácsa
készítette el, aki megpróbált némi gasztronómiai tudást
tölteni a fejembe. Sok receptem származik tőle, de ez az mind
közül, amit legtöbbször készítettem. Szilveszterkor például
nem maradhat el, és törvénysértő módon én ehhez olyankor
pogácsát eszem, pezsgőt iszom az éjszaka folyamán. Azért ünnep nélkül is meg lehet ám enni. ;-)
Aki még nem kóstolta, ne hagyja ki semmiképp, ez alap a saláták között.
Hozzávalók:
50
dkg sertéscomb vagy lapocka
30
dkg burgonya
15
dkg alma
15
dkg ecetes uborka
3
tojás
10
dkg sonka
Majonézmástás:
4
dl majonéz
4
dl tejföl
5
dkg mustár
só
bors
1
ek porcukor
fél
citrom leve
(1-2
evőkanál fehérbor sem rontja el :-))
Elkésztés:
- A húst sózzuk, borsozzuk, néhány cm hosszú csíkokra vágjuk, bő zsiradékban megsütjük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A burgonyát héjában megfőzzük, felkarikázzuk.
- A sonkát, az almát és az uborkát a húshoz hasonló méretű csíkokra vágjuk.
- A tojást keményre főzzük, felkarikázzuk.
- A mártás hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a salátát, és alaposan lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése