Minap tanácstalanul álltam a hűtőszekrény előtt, és erősen
gondolkodtam, mit is vacsorázzunk, ami meleg, és gyorsan
készen van.
Megláttam a szép paradicsomokat, és hogy legalább nyolcféle sajt van itthon, de a szokványos sajtos-paradicsomos melegszendvics helyett ( - amit egyébként imádok -), ezt ütöttem össze, villámgyorsan.
Megláttam a szép paradicsomokat, és hogy legalább nyolcféle sajt van itthon, de a szokványos sajtos-paradicsomos melegszendvics helyett ( - amit egyébként imádok -), ezt ütöttem össze, villámgyorsan.
Hozzávalók:
egy szelet kenyér
15 dkg zsíros krémsajt
15 dkg reszelni való sajt
10 dkg reszelni való füstölt sajt
1 pici fej lilahagyma (vagy 1 szál póréhagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
snidling
oregánó
só
fehérbors
kb. 1 ek vaj
Elkészítés:
- A paradicsomok belsejét kivájjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd tűzálló tálba helyezzük őket. (Pici talpakat is vághatunk nekik, hogy ne boruljanak fel.)
- A kenyeret felkockázzuk, kevés vajon megpirítjuk.
- Összedolgozzuk a krémsajtot a reszelt sajttal, az apróra vágott lilahagymával (vagy a vékonyan szeletelt póréhagymával), az összezúzott fokhagymával, a kevés apróra vágott snidlinggel. Sózzuk-borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk az oregánóval. Belekeverjük a kenyérkockákat is.
- A sajtmasszával megtöltjük a paradicsomokat, a tetejüket megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütjük.
sütési
hőfok: 150 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
sütési mód: hőlégkeveréses
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése