Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. október 30., csütörtök

Paradicsomvacsora

Minap tanácstalanul álltam a hűtőszekrény előtt, és erősen gondolkodtam, mit is vacsorázzunk, ami meleg, és gyorsan készen van.
Megláttam a szép paradicsomokat, és hogy legalább nyolcféle sajt van itthon, de a szokványos sajtos-paradicsomos melegszendvics helyett ( - amit egyébként imádok -), ezt ütöttem össze, villámgyorsan.




Hozzávalók: 

9 db (közepes méretű) paradicsom
egy szelet kenyér
15 dkg zsíros krémsajt
15 dkg reszelni való sajt
10 dkg reszelni való füstölt sajt
1 pici fej lilahagyma  (vagy 1 szál póréhagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
snidling
oregánó

fehérbors

kb. 1 ek vaj



Elkészítés

  1. A paradicsomok belsejét kivájjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd tűzálló tálba helyezzük őket. (Pici talpakat is vághatunk nekik, hogy ne boruljanak fel.)
  2. A kenyeret felkockázzuk, kevés vajon megpirítjuk.
  3. Összedolgozzuk a krémsajtot a reszelt sajttal, az apróra vágott lilahagymával (vagy a vékonyan szeletelt póréhagymával), az összezúzott fokhagymával, a kevés apróra vágott snidlinggel. Sózzuk-borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk az oregánóval. Belekeverjük a kenyérkockákat is.
  4. A sajtmasszával megtöltjük a paradicsomokat, a tetejüket megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: hőlégkeveréses





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése