Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. október 12., vasárnap

Sajtos-szalonnás lepényke

Nagy hirtelen rám tört az elhatározás, hogy nekem bizony sós pitét kell ennem. Ezekből a hozzávalókból kellett gazdálkodnom, mert más éppen nem igen volt a hűtőmben. Ismét bebizonyosodott az a tétel, miszerint az én konyhában mindig az épp csak összedobott dolgok sikerülnek a legjobban... :-)





Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás

A töltelék hozzávalói:

25 dkg főtt császárszalonna
25 dkg reszelt füstölt sajt
4 tojás
2 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
bors







Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, a formába simítjuk, majd kb. 10 percig elősütjük.
  3. A szalonnát felkockázzuk, elosztjuk az elősütött tésztán.
  4. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, a sajttal és a fűszerekkel, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a szalonnás tésztára öntjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük.

Tepsi mérete: 25 cm
Sütési hőfok: 160 °C hőlégkeveréssel
Sütési idő: kb. 55 perc









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése