Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. október 28., kedd

Tojásfasírt



Olyan szerencsés vagyok, hogy ritkán kell tojás vennem. Akárhová költözöm ugyanis, valahogy mindig úgy alakul, hogy ellát valaki háztájival. :-) Olyannyira, hogy sokszor tömve van vele a hűtőm, aztán alig győzzük megenni. Ilyenkor általában előkerülnek a sok-sok tojást igénylő receptek, mint a például a krémes, meg a piskóta. Jó is az, de mégsem lakhatunk jól állandóan sütivel. :-D Nálunk a rántottának, tükörtojásnak, egyszerű főtt tojásnak, nem igen van sikere. Nem mondom, hogy egyáltalán nem szeretjük, de csak módjával, elég ritkán. Ez az eredetileg húspótlónak szánt fasírt ellenben mindig elfogy nálunk. Az benne a jó, hogy köret is lehet, meg főétel is, attól függően, hogy mit teszünk mellé. Én szeretem szimplán egymagában is, ha van hozzá valami mártogatós, vagy saláta.






Hozzávalók:

4 db nyers tojás
8 db főtt tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
5-6 gerezd fokhagyma
5 zsemle
bors
petrezselyemzöld






Elkészítés:
  1. A főtt tojásokat apróra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk.
  2. A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  3. A kétféle tojást összekeverjük, hozzáadjuk a kicsavart zsemléket, a fűszereket, az összezúzott fokhagymát, végül annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  4. Kanállal forró zsiradékba szaggatjuk, és szép pirosra sütjük.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése