Olyan szerencsés vagyok, hogy ritkán kell tojás vennem. Akárhová költözöm ugyanis, valahogy mindig úgy alakul, hogy ellát valaki háztájival. :-) Olyannyira, hogy sokszor tömve van vele a hűtőm, aztán alig győzzük megenni. Ilyenkor általában előkerülnek a sok-sok tojást igénylő receptek, mint a például a krémes, meg a piskóta. Jó is az, de mégsem lakhatunk jól állandóan sütivel. :-D Nálunk a rántottának, tükörtojásnak,
egyszerű főtt tojásnak, nem igen van sikere. Nem mondom,
hogy egyáltalán nem szeretjük, de csak módjával, elég ritkán. Ez az eredetileg
húspótlónak szánt fasírt ellenben mindig elfogy nálunk. Az
benne a jó, hogy köret is lehet, meg főétel is, attól függően,
hogy mit teszünk mellé. Én szeretem szimplán egymagában is, ha
van hozzá valami mártogatós, vagy saláta.
Hozzávalók:
4 db nyers tojás
8 db főtt tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
5-6 gerezd fokhagyma
5 zsemle
só
bors
petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A főtt tojásokat apróra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk.
- A zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
- A kétféle tojást összekeverjük, hozzáadjuk a kicsavart zsemléket, a fűszereket, az összezúzott fokhagymát, végül annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
- Kanállal forró zsiradékba szaggatjuk, és szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése