Indiai
ételt úgy tíz éve kóstoltam először Angliában. Volt, ami
ízlett, volt, ami nem, de úgy rémlik, végigettem minden fajtáját,
amikor egy darabig kajagyárban dolgoztam. (Megjegyzem, külön
posztot érdemelne a téma, el nem tudtam volna képzelni soha, hogy
mennek ott a dolgok, míg nem láttam a saját szememmel. Talán
egyszer rá is szánom magam, és közhírré teszem...) Kedvelem a
különböző ízek tobzódását, ezért általában bejött nekem
ez a fűszeres világ. Mivel a lányom nem igazán vevő az
autentikus indiai konyhára, és az első perctől gyanakodva,
valamint igen óvatosan vesz a szájába minden egyes újszerűnek
tűnő falatot, én csak stílusában főzök indiait, „lájtos”
formában. Ez tehát egy viszonylag szolid, középutas-megalkuvós
curry. Én imádom! :-)
A
végén be lehet sűríteni joghurtos habarással is, találkoztam
ilyen változattal is. Én így is, úgy is szeretem, de ez most
natúr változatban készült.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3 db közepes méretű paradicsom
- 1 db kápia paprika
- só
- 2 csapott ek curry
- 1 mk fehér bors
- 1 mk gyömbér
- 1 tk kurkuma
- csili ízlés szerint ;-)
- 2 ek apróra vágott metélőhagyma
- 1 csapott ek barna cukor
- zöldségleves alaplé
- olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkehúst, a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk.
- A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, rátesszük a húst, kevergetve szintén megpirítjuk.
- Hozzákeverjük a paprikát, paradicsomot, metélőhagymát, és a fűszereket.
- Az alaplével felöntjük a ragut, puhára pároljuk, ha szükséges, közben a folyadékot pótoljuk.
- (Ha a hús megpuhult, behabarhatjuk 2 dl joghurttal.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése