Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. november 25., kedd

Csirke curry



Indiai ételt úgy tíz éve kóstoltam először Angliában. Volt, ami ízlett, volt, ami nem, de úgy rémlik, végigettem minden fajtáját, amikor egy darabig kajagyárban dolgoztam. (Megjegyzem, külön posztot érdemelne a téma, el nem tudtam volna képzelni soha, hogy mennek ott a dolgok, míg nem láttam a saját szememmel. Talán egyszer rá is szánom magam, és közhírré teszem...) Kedvelem a különböző ízek tobzódását, ezért általában bejött nekem ez a fűszeres világ. Mivel a lányom nem igazán vevő az autentikus indiai konyhára, és az első perctől gyanakodva, valamint igen óvatosan vesz a szájába minden egyes újszerűnek tűnő falatot, én csak stílusában főzök indiait, „lájtos” formában. Ez tehát egy viszonylag szolid, középutas-megalkuvós curry. Én imádom! :-)
A végén be lehet sűríteni joghurtos habarással is, találkoztam ilyen változattal is. Én így is, úgy is szeretem, de ez most natúr változatban készült.







 Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes méretű paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 2 csapott ek curry
  • 1 mk fehér bors
  • 1 mk gyömbér
  • 1 tk kurkuma
  • csili ízlés szerint ;-)
  • 2 ek apróra vágott metélőhagyma
  • 1 csapott ek barna cukor
  • zöldségleves alaplé
  • olívaolaj






Elkészítés:

  1. A csirkehúst, a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, rátesszük a húst, kevergetve szintén megpirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a paprikát, paradicsomot, metélőhagymát, és a fűszereket.
  4. Az alaplével felöntjük a ragut, puhára pároljuk, ha szükséges, közben a folyadékot pótoljuk
  5. (Ha a hús megpuhult, behabarhatjuk 2 dl joghurttal.)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése