Évekkel ezelőtt egy
újságot lapozgatva akadt meg a szemem ezeken az aranyos kis
cipókon, és mivel az elkészítése is nagyon egyszerűnek tűnt,
hát nekiláttam.
Azóta több karácsonyra
is összeütöttem már, mert nagyon finom, és ajándéknak sem
utolsó. Különleges és kedves látvány egy szép dobozkában.
Rohanósok is szeretni fogják, mert ripp-ropp kész. :-)
Hozzávalók:
10 dkg aszalt gyümölcs
(vegyesen)
25 dkg marcipán
6 dkg cukor
1 tojásfehérje + 1
tojássárgája
2 dkg liszt (+ egy kevés
a gyümölcsökhöz)
2 ek tej/tejszín
Elkészítés:
- Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd lisztbe forgatjuk.
- A marcipánt is apróra daraboljuk, összedolgozzuk a tojásfehérjével, és a cukorral. Belevegyítjük a lisztet, végül a gyümölcsöt.
- A masszából nedves kézzel 3-4 cm-es kis cipókat formázunk, tetejüket bevagdossuk.
- A cipócskákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és pirosra sütjük. Még forrón megkenjük a tetejüket a tejjel, vagy a tejszínnel elkevert tojássárgájával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése