Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. december 21., vasárnap

Marcipánkenyérkék




Évekkel ezelőtt egy újságot lapozgatva akadt meg a szemem ezeken az aranyos kis cipókon, és mivel az elkészítése is nagyon egyszerűnek tűnt, hát nekiláttam.
Azóta több karácsonyra is összeütöttem már, mert nagyon finom, és ajándéknak sem utolsó. Különleges és kedves látvány egy szép dobozkában. Rohanósok is szeretni fogják, mert ripp-ropp kész. :-)











Hozzávalók:

10 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
25 dkg marcipán
6 dkg cukor
1 tojásfehérje + 1 tojássárgája
2 dkg liszt (+ egy kevés a gyümölcsökhöz)
2 ek tej/tejszín







Elkészítés:

  1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A marcipánt is apróra daraboljuk, összedolgozzuk a tojásfehérjével, és a cukorral. Belevegyítjük a lisztet, végül a gyümölcsöt.
  3. A masszából nedves kézzel 3-4 cm-es kis cipókat formázunk, tetejüket bevagdossuk.
  4. A cipócskákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és pirosra sütjük. Még forrón megkenjük a tetejüket a tejjel, vagy a tejszínnel elkevert tojássárgájával.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése