Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2015. január 21., szerda

Csirkemájas rizzsel töltött padlizsán




Az ajándékba kapott padlizsán, és az itthon éppen fellelhető hozzávalók összeházasítása ez a főétel.
Nagyon az én ízlésem. Sajnos a gyerkőcöm semmilyen formában nem eszi meg a májat, ezért neki ilyenkor külön főzőcskézek, de így is megéri, annyira szeretem ezeket az ízeket. 
Számítsunk rá, hogy nagyon kiadós, ebből a mennyiségből négy ember simán degeszre is eheti magát. :-)







Hozzávalók:


  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 bögre rizs
  • bors
  • metélőhagyma
  • majoranna
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • kb. 10 dkg krémsajt
  • kb. 10 dkg reszelt trappista










Elkészítés:

  1. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, közepébe mélyedést vájunk. (A kiszedett részt kis kockákra vágjuk.) Az olajon - húsával lefelé fordítva- átsütjük a padlizsánokat. Könnyebben átpirul mindenhol, ha fakanállal a közepét lenyomva tartjuk, csak néhány perc kell neki.
  2. A megpirított padlizsánokat tűzálló tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A bögre rizst sóval, borssal, metélőhagymával együtt megpároljuk.
  4. A hagymát a padlizsánkockákkal együtt megdinszteljük, rátesszük a májat. Hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, fűszerezzük, megpirítjuk.
  5. A májat összeforgatjuk a párolt rizzsel, majd megtöltjük vele a padlizsánokat.
  6. A töltött padlizsánok tetejét megkenjük egy kis krémsajttal, megszórjuk trappistával, és előmelegített sütőben kis lángon addig sütjük, míg a sajt megpirul.

 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése