Az ajándékba kapott padlizsán, és az itthon éppen fellelhető hozzávalók összeházasítása ez a főétel.
Nagyon az én ízlésem. Sajnos a gyerkőcöm semmilyen formában nem eszi meg a májat, ezért neki ilyenkor külön főzőcskézek, de így is megéri, annyira szeretem ezeket az ízeket.
Számítsunk rá, hogy nagyon kiadós, ebből a mennyiségből négy ember simán degeszre is eheti magát. :-)
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- 2 ek olívaolaj
- 1 bögre rizs
- só
- bors
- metélőhagyma
- majoranna
- 50 dkg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- kb. 10 dkg krémsajt
- kb. 10 dkg reszelt trappista
Elkészítés:
- A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, közepébe mélyedést vájunk. (A kiszedett részt kis kockákra vágjuk.) Az olajon - húsával lefelé fordítva- átsütjük a padlizsánokat. Könnyebben átpirul mindenhol, ha fakanállal a közepét lenyomva tartjuk, csak néhány perc kell neki.
- A megpirított padlizsánokat tűzálló tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
- A bögre rizst sóval, borssal, metélőhagymával együtt megpároljuk.
- A hagymát a padlizsánkockákkal együtt megdinszteljük, rátesszük a májat. Hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, fűszerezzük, megpirítjuk.
- A májat összeforgatjuk a párolt rizzsel, majd megtöltjük vele a padlizsánokat.
- A töltött padlizsánok tetejét megkenjük egy kis krémsajttal, megszórjuk trappistával, és előmelegített sütőben kis lángon addig sütjük, míg a sajt megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése