Csak hogy a diós és a mogyorós-fügés után ne maradjon ki a mákos változat sem. Hátha épp ez lesz a nyerő valakinél. ;-)
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 nagyobb citrom reszelt
héja és leve
1 csomag sütőpor
A töltelék hozzávalói:
30 dkg darált mák
25 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
3 db tojás
kajszilekvár
Elkészítés:
- A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a citrom héját és levét, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és kettéosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik részt kinyújtjuk, tesibe fektetjük, és megkenjük a kajszibaracklekvárral.
- A töltelékhez a tojások sárgáját jól kikeverjük 5 dkg cukorral. A mákot összekeverjük a többi cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A cukros mákot a tojásmasszához keverjük, végül beleforgatjuk a habot. A krémet elosztjuk a lekváros tésztán.
- A maradék tésztából rácsokat formázunk a sütemény tetejére.
- A sütit előmelegített sütőbe toljuk, és 150 °C fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tepsi mérete: 30 x 40 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése