Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2015. január 20., kedd

Mákos mágnás



Csak hogy a diós és a mogyorós-fügés után ne maradjon ki a mákos változat sem. Hátha épp ez lesz a nyerő valakinél. ;-)




Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor

A töltelék hozzávalói:

30 dkg darált mák
25 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
3 db tojás
kajszilekvár








Elkészítés:
  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a citrom héját és levét, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és kettéosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik részt kinyújtjuk, tesibe fektetjük, és megkenjük a kajszibaracklekvárral.
  2. A töltelékhez a tojások sárgáját jól kikeverjük 5 dkg cukorral. A mákot összekeverjük a többi cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A cukros mákot a tojásmasszához keverjük, végül beleforgatjuk a habot. A krémet elosztjuk a lekváros tésztán.
  3. A maradék tésztából rácsokat formázunk a sütemény tetejére.
  4. A sütit előmelegített sütőbe toljuk, és 150 °C fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tepsi mérete: 30 x 40 cm











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése