Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2015. január 13., kedd

Vörösboros-mézes pulykamellcsíkok



Ez az ételt a alkalom szülte. Mikor elkezdtem pirítani a húst, még nem tudtam pontosan, mi lesz belőle. Mivel pár napja volt egy fél üveg vörösborom a hűtőben, de meginni nem volt kedvem, már épp gondolkodtam rajta, hogy bele kéne főzni valamibe. Hát kavargatás közben eszembe jutott, és belelöttyintettem ebbe. Gyönyörű színe lett tőle, és nagyon jól illett a méztől édeskés hús zamatához. Kicsit pikáns, de aki szereti az édes-sós párost, annak szerintem ez is ízleni fog.




Hozzávalók:

1 db nagyobb pulykacomb (felső) kicsontozva
3 nagyobb fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 ek méz
kb. 4 dl száraz vörösbor
bors
kakukkfű
2 ek étkezési keményítő
4 dl tejszín




Elkészítés:
  1. A húst megtisztítjuk a hártyától, felcsíkozzuk. 
  2. A hagymát szálára vágjuk, üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst és addig pirítjuk, míg egy kis levet nem enged. Közben sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mézet.
  3. Felöntjük a vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel, és amikor a hús már puha, behabarjuk vele. Kevergetve összeforraljuk.



   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése