Ez az ételt a alkalom szülte. Mikor
elkezdtem pirítani a húst, még nem tudtam pontosan, mi lesz
belőle. Mivel pár napja volt egy fél üveg vörösborom a hűtőben,
de meginni nem volt kedvem, már épp gondolkodtam rajta, hogy bele
kéne főzni valamibe. Hát kavargatás közben eszembe jutott, és
belelöttyintettem ebbe. Gyönyörű színe lett tőle, és nagyon
jól illett a méztől édeskés hús zamatához. Kicsit pikáns, de
aki szereti az édes-sós párost, annak szerintem ez is ízleni fog.
Hozzávalók:
1 db nagyobb pulykacomb (felső)
kicsontozva
3 nagyobb fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 ek méz
kb. 4 dl száraz vörösbor
só
bors
kakukkfű
2 ek étkezési keményítő
4 dl tejszín
Elkészítés:
- A húst megtisztítjuk a hártyától, felcsíkozzuk.
- A hagymát szálára vágjuk, üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst és addig pirítjuk, míg egy kis levet nem enged. Közben sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mézet.
- Felöntjük a vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel, és amikor a hús már puha, behabarjuk vele. Kevergetve összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése