Mindig szerettem a rakott
káposztát, még a suliban is megettem a menzán, pedig ott elég
válogatós voltam. :-)
Sokféle változatát kóstoltam már, mert a családban is mindenki másképp csinálta, anya is, apa is, nagyi is, a tesóm is, de szerettem mindegyiket.
Sokféle változatát kóstoltam már, mert a családban is mindenki másképp csinálta, anya is, apa is, nagyi is, a tesóm is, de szerettem mindegyiket.
Ez az én változatom,
leginkább a tesóméhoz hasonlít, nem tudom megunni, imádom. Néha
még kevés házi füstölt kolbit is teszek bele apró kockákra
vágva, ha éppen van kéznél. ;-) Igazi, magyaros kaja, de én
azzal áltatom magam, hogy ha nem eszem hozzá kenyeret, akkor nem
hizlal, és akkor repetázhatok is. :-D
Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- 60 dkg darált sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb. 6 gerezd fokhagyma
- só
- sors
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 bögre rizs
- mangalicazsír
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
- A káposztát picit átöblítjük, majd kevés vizet aláöntve megpároljuk.
- A rizst sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd visszatesszük a tűzre, beletesszük a húst. Fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, időnként kevergetve megpirítjuk, ha szükséges, pici vizet önthetünk időnként alá.
- A húst összekeverjük a párolt rizzsel, majd összeforgatjuk a párolt káposztával.
- A húsos káposzta egyik felét egy tűzálló tálba terítjük, bevonjuk a tejföl felével. Rátesszük a husi másik felét, szintén megkenjük tejföllel. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése