A levesekkel hadilábon
állok, sosem voltam leveses. Gyerekkoromban úgy kellett belém imádkozni mindet. Az elmúlt években azért már barátkozom velük,
és igyekszem minél több recit találni, amit én is szeretni
tudok. A krémlevesekkel már egészen összehaverkodtam, ezt például
kimondottan megszerettem.
Hozzávalók:
fél kg brokkoli
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1,5 liter húsleves
alaplé
só
fehér bors
1 púpozott ek étkezési keményítő
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
- A felhevített vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát.
- Rátesszük a rózsáira bontott brokkolit, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, az összezúzott fokhagymát, és puhára főzzük.
- Közben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt a tejszínben.
- Ha a brokkoli puhára főtt, botmixerrel pürésítjük
- Behabarjuk, és épp csak összefőzzük.
- Pirított zsemlekockákkal, sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése