Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 26., péntek

Brokkolikrémleves




A levesekkel hadilábon állok, sosem voltam leveses. Gyerekkoromban úgy kellett belém imádkozni mindet. Az elmúlt években azért már barátkozom velük, és igyekszem minél több recit találni, amit én is szeretni tudok. A krémlevesekkel már egészen összehaverkodtam, ezt például kimondottan megszerettem.








Hozzávalók:

fél kg brokkoli
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1,5 liter húsleves alaplé
fehér bors
1 púpozott ek étkezési keményítő
2,5 dl tejszín





Elkészítés:
  1. A felhevített vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát.
  2. Rátesszük a rózsáira bontott brokkolit, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, az összezúzott fokhagymát, és puhára főzzük.
  3. Közben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt a tejszínben.
  4. Ha a brokkoli puhára főtt, botmixerrel pürésítjük
  5. Behabarjuk, és épp csak összefőzzük.
  6. Pirított zsemlekockákkal, sajttal tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése