Igazi napsütéses, őszi délutáni nassolnivaló. :-)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk fahéj
- 1 tojás
- kevés zsemlemorzsa
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl mazsola
- 1 kg körte
Elkészítés:
- A mazsolát beáztatjuk.
- A sütőporos, fahéjas lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást és a cukrot, majd összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a formánkat. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
- A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromhéjjal, rásimítjuk a tésztára, majd megszórjuk a mazsolával
- A körtéket meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, és kirakjuk vele a túró tetejét.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Még forrón megszórhatjuk a tetejét vaníliás cukorral,
vagy fahéjas cukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése