Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 16., kedd

Túrós-mazsolás körtepite

A jól bevált pitetészta, az imádott körte, valamint maradék túró összeházasítása ez a sütemény.
Igazi napsütéses, őszi délutáni nassolnivaló. :-)





Hozzávalók:

A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tk fahéj
  • 1 tojás
  • kevés zsemlemorzsa
A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl mazsola
  • 1 kg körte




Elkészítés:
  1. A mazsolát beáztatjuk.
  2. A sütőporos, fahéjas lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást és a cukrot, majd összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a formánkat. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
  3. A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromhéjjal, rásimítjuk a tésztára, majd megszórjuk a mazsolával
  4. A körtéket meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, és kirakjuk vele a túró tetejét.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Még forrón megszórhatjuk a tetejét vaníliás cukorral, vagy fahéjas cukorral.

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28 cm







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése