Íme egy olyan étel, mi tényleg
semmilyen tudományt nem igényel, ráadásul megvan az az előnye,
hogy míg bent időzik a sütőben, csinálhatunk mást is. A végén
pedig egy füst alatt a körettel is megvagyunk. „Degeszreevős”
kategória. ;-)
Hozzávalók:
8 szelet tarja
1 kg burgonya
4-5 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
6 db paradicsom
4 nagyobb zöldpaprika
só
bors
zsálya
Elkészítés:
- A hússzeleteket mindkét oldalukon besózzuk, borsozzuk. (A tarját nem kell klopfolni, anélkül is omlós lesz.)
- A meghámozott burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk, és egy sertészsírral alaposan megkent tepsi alját megpakoljuk vele, majd megsózzuk.
- A vöröshagymát vastagabbra szeleteljük, és befedjük vele a burgonyát.
- A paradicsomot és a zöldpaprikát szintén felszeleteljük, és belőlük is egy-egy réteget rakunk le.
- Erre fektetjük a hússzeleteket, és rászeleteljük a fokhagymát, rátesszük a zsályaágacskákat, vagy megszórjuk szárított zsályával, és előmelegített sütőben puhára sütjük. (Mindig mással fűszerezem, tehetünk rá rozmaringot, kakukkfüvet is, ki mit kíván éppen.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése