Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 16., kedd

Zsályás tarjaszeletek zöldségágyon

Íme egy olyan étel, mi tényleg semmilyen tudományt nem igényel, ráadásul megvan az az előnye, hogy míg bent időzik a sütőben, csinálhatunk mást is. A végén pedig egy füst alatt a körettel is megvagyunk. „Degeszreevős” kategória. ;-)





Hozzávalók:
8 szelet tarja
1 kg burgonya
4-5 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
6 db paradicsom
4 nagyobb zöldpaprika
bors

zsálya





Elkészítés:

  1. A hússzeleteket mindkét oldalukon besózzuk, borsozzuk. (A tarját nem kell klopfolni, anélkül is omlós lesz.)
  2. A meghámozott burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk, és egy sertészsírral alaposan megkent tepsi alját megpakoljuk vele, majd megsózzuk.
  3. A vöröshagymát vastagabbra szeleteljük, és befedjük vele a burgonyát.
  4. A paradicsomot és a zöldpaprikát szintén felszeleteljük, és belőlük is egy-egy réteget rakunk le.
  5. Erre fektetjük a hússzeleteket, és rászeleteljük a fokhagymát, rátesszük a zsályaágacskákat, vagy megszórjuk szárított zsályával, és előmelegített sütőben puhára sütjük. (Mindig mással fűszerezem, tehetünk rá rozmaringot, kakukkfüvet is, ki mit kíván éppen.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése