Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 22., hétfő

Krémsajtos-paradicsomos rakott padlizsán

Az évek során jó sok padlizsános receptet próbáltam ki, rakott padlizsánból is végigzongoráztam több változatot, aztán mindezek alapján született meg ez a variáció. 
Mi most házilag sütött, friss, ropogós kiflivel lapátoltuk befelé. :-D






Hozzávalók:
  • 1 kg darált sertéscomb
  • 6 db padlizsán
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • fél fej fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 4-6 db paradicsom (mérettől függően)
  • 1 l sűrített paradicsom (az enyém házi készítésű, közepesen sűrű)
  • 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
  • reszelésre alkalmas sajt (én zöldfűszeres házi sajtot használtam)
  • 3 db natúr krémsajt (30 dkg)
  • zsiradék
  • bors


Elkészítés:
  1. Kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a zöldpaprikát.
  2. Rátesszük a sertéshúst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
  3. A paradicsomokat lebőrözve, apróra vágva keverjük a húshoz. (A paradicsom bőrét könnyen le tudjuk szedni, ha előtte néhány másodpercre forró vízbe mártjuk.)
  4. Kicsi vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Közben a padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, alaposan lesózzuk, picit állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét, majd egy serpenyőben, kicsi zsiradékon mindkét oldalukon megpirítjuk.
  6. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a sűrített paradicsomot, kevergetve összefőzzük, ízesítjük a cukorral attól függően, hogy mennyire savanyú a paradicsomunk.
  7. Ezután belekeverjük a natúr krémsajtot.
  8. Egy tepsi alját kirakjuk a sült padlizsánszeletek felével, erre halmozzuk a húsos ragut, majd befedjük a maradék padlizsánnal.
  9. Végül az egészet jó vastagon beborítjuk a reszelt sajttal.
  10. Kb. 150 °C-on addig sütjük, míg a sajt megsül a tetején.

sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40 x 20 cm





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése