Mi most házilag sütött, friss, ropogós kiflivel lapátoltuk befelé. :-D
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 6 db padlizsán
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 4-6 db paradicsom (mérettől függően)
- 1 l sűrített paradicsom (az enyém házi készítésű, közepesen sűrű)
- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
- reszelésre alkalmas sajt (én zöldfűszeres házi sajtot használtam)
- 3 db natúr krémsajt (30 dkg)
- zsiradék
- só
- bors
Elkészítés:
- Kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a zöldpaprikát.
- Rátesszük a sertéshúst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
- A paradicsomokat lebőrözve, apróra vágva keverjük a húshoz. (A paradicsom bőrét könnyen le tudjuk szedni, ha előtte néhány másodpercre forró vízbe mártjuk.)
- Kicsi vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben a padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, alaposan lesózzuk, picit állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét, majd egy serpenyőben, kicsi zsiradékon mindkét oldalukon megpirítjuk.
- Ha a hús megpuhult, ráöntjük a sűrített paradicsomot, kevergetve összefőzzük, ízesítjük a cukorral attól függően, hogy mennyire savanyú a paradicsomunk.
- Ezután belekeverjük a natúr krémsajtot.
- Egy tepsi alját kirakjuk a sült padlizsánszeletek felével, erre halmozzuk a húsos ragut, majd befedjük a maradék padlizsánnal.
- Végül az egészet jó vastagon beborítjuk a reszelt sajttal.
- Kb. 150 °C-on addig sütjük, míg a sajt megsül a tetején.
sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40 x 20 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése