Hozzávalók:
A tésztához:- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1,5 dkg körte
- 0,5 dkg citromlé
- 5 dkg dió (apróra tördelve)
- 20 dkg cukor
- 40 dkg tejföl
- 4 db tojás
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
- A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olvasztott vajat és a tojást, majd sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen letakarva, kb. 30 percig kelesztjük.
- Közben meghámozzuk a körtét, magházát kiemeljük, cikkekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A diót durvára tördeljük, és a cukor felével együtt a körtéhez keverjük.
- A tésztát vajjal kikent tepsiben szétterítjük, újabb 30 percig kelesztjük.
- A cukros-diós körtét elosztjuk a tésztán, és előmelegített sütőben, 10-15 percig elősütjük.
- A tejfölt, a tojásokat és maradék cukrot összekeverjük, ráöntjük a lepényre, majd visszatoljuk a forró sütőbe, és további kb. 30 percig sütjük.
- Még forrón megszórhatjuk porcukorral vagy vaníliás
cukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30 x 40 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése