Néhány
évvel ezelőtt a neten
barangolva
találkoztam
ezzel
az
ötlettel,
és
megtetszett, csináltam hát valami hasonlót.
A
lányom,
aki
a
sült
tököt
a
szájába
sem
hajlandó
venni,
úgy
nyelte
ezeket
a
golyókat,
mint
kacsa
a
nokedlit,
valamint
az
"isteni"
jelzővel
illette.
:-D
Tényleg
finom,
különösen,
amikor
már
lehűtöttük.
Így végre az én lánykám is hajlandó megenni a tököt, ami egyébként nagyon egészséges, és én ennek nagyon örülök. Ajánlom tehát gyerekes anyukák figyelmébe (is). :-)
Így végre az én lánykám is hajlandó megenni a tököt, ami egyébként nagyon egészséges, és én ennek nagyon örülök. Ajánlom tehát gyerekes anyukák figyelmébe (is). :-)
Egy
kb.
két
kg-os
tököt
sütöttem
meg
hozzá,
amit
hat
cikkre
vágtam,
és
ebből
kettőt
csak
úgy
"megkóstoltunk".
A megmaradó négy cikkből készült ez a csemege, az éppen egy kg volt héja nélkül.
A tök sütési ideje 1 óra volt, 180°C-on hőlégkeveréssel.
Legközelebb kipróbálom kókusz helyett csokival is, és el tudnék hozzá képzelni aszalt gyümölcs darabkákat is! :-)
A megmaradó négy cikkből készült ez a csemege, az éppen egy kg volt héja nélkül.
A tök sütési ideje 1 óra volt, 180°C-on hőlégkeveréssel.
Legközelebb kipróbálom kókusz helyett csokival is, és el tudnék hozzá képzelni aszalt gyümölcs darabkákat is! :-)
Hozzávalók:
1 kg sült tök (húsa, héj nélkül)
0,5 kg darált háztartási keksz
6 ek méz
10 dkg cukor
2 ek vaníliás cukor
2 ek rum/ rumaroma
1 csapott kk fahéj
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A sült tököt villával összetörjük, összekeverjük a keksszel, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és a fahéjat, majd lágy masszává gyúrjuk.
- A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, majd a gombóckákat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése