Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 17., szerda

Sütőtökös golyók




Néhány évvel ezelőtt a neten barangolva találkoztam ezzel az ötlettel, és megtetszett, csináltam hát valami hasonlót. 
A lányom, aki a sült tököt a szájába sem hajlandó venni, úgy nyelte ezeket a golyókat, mint kacsa a nokedlit, valamint az "isteni" jelzővel illette. :-D
Tényleg finom, különösen, amikor már lehűtöttük.
Így
végre az én lánykám is hajlandó megenni a tököt, ami egyébként nagyon egészséges, és én ennek nagyon örülök. Ajánlom tehát gyerekes anyukák figyelmébe (is). :-)
Egy kb. két kg-os tököt sütöttem meg hozzá, amit hat cikkre vágtam, és ebből kettőt csak úgy "megkóstoltunk".
A
megmaradó négy cikkből készült ez a csemege, az éppen egy kg volt héja nélkül.
A
tök sütési ideje 1 óra volt, 180°C-on hőlégkeveréssel.
Legközelebb
kipróbálom kókusz helyett csokival is, és el tudnék hozzá képzelni aszalt gyümölcs darabkákat is! :-)





Hozzávalók:

1 kg sült tök (húsa, héj nélkül)
0,5 kg darált háztartási keksz
6 ek méz
10 dkg cukor
2 ek vaníliás cukor
2 ek rum/ rumaroma
1 csapott kk fahéj
10 dkg kókuszreszelék





Elkészítés:

  1. A sült tököt villával összetörjük, összekeverjük a keksszel, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és a fahéjat, majd lágy masszává gyúrjuk.
  2. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, majd a gombóckákat kókuszreszelékbe forgatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése