Klasszikus libasült, melyhez valami zöldséges köretet szerettem volna. Mivel aznap nagyon szép brokkolit kaptam a piacon, el is dőlt, hogy abból készítek valamit mellé. Úgy érzem, összeillettek ők ketten, a puhára sült libuska, és a sajtos, hagymás, krémes brokkoli. :-)
Hozzávalók:
- 2 db hízott libamell
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 60 dkg brokkoli
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 8-10 dkg libazsír
- 8 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
- A libamell bőrét négyzethálósan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Libazsírral kikent tepsibe tesszük, kicsi vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, néhányszor meglocsoljuk saját zsírjával, ha szükséges, a vizet pótoljuk.
- A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben nem túl puhára, roppanósra megfőzzük.
- A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és felöntjük a tejjel. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd hozzákeverjük a tejszínes sajtot, és összeforraljuk.
- Pici zsiradékon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával.
- A hagymát belekeverjük a sajtos mártásba, végül
beleforgatjuk a brokkolit is. A kész brokkolis krémet tálkákba,
(vagy egy nagyobb tálba) szedjük, tetejét megszórjuk
reszelt füstölt sajttal, és tálalás előtt forró sütőben
összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése