Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 27., szombat

Libasült hagymás brokkolikrémmel

Klasszikus libasült, melyhez valami zöldséges köretet szerettem volna. Mivel aznap nagyon szép brokkolit kaptam a piacon, el is dőlt, hogy abból készítek valamit mellé. Úgy érzem, összeillettek ők ketten, a puhára sült libuska, és a sajtos, hagymás, krémes brokkoli. :-)




Hozzávalók:
  • 2 db hízott libamell
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 60 dkg brokkoli
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 8-10 dkg libazsír
  • 8 dkg füstölt sajt



Elkészítés:
  1. A libamell bőrét négyzethálósan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Libazsírral kikent tepsibe tesszük, kicsi vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, néhányszor meglocsoljuk saját zsírjával, ha szükséges, a vizet pótoljuk.
  3. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben nem túl puhára, roppanósra megfőzzük.
  4. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és felöntjük a tejjel. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd hozzákeverjük a tejszínes sajtot, és összeforraljuk.
  5. Pici zsiradékon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával.
  6. A hagymát belekeverjük a sajtos mártásba, végül beleforgatjuk a brokkolit is. A kész brokkolis krémet tálkákba, (vagy egy nagyobb tálba) szedjük, tetejét megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és tálalás előtt forró sütőben összesütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése