Hozzávalók:
- 1 db nagyobb pulyka felsőcomb
- 3 fej vöröshagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- 3 ek méz
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 3 ek étkezési keményítő
- 2 ek mustár
- só
- bors
- mangalicazsír
Elkészítés:
- Felcsíkozzuk a húst, szálára vágjuk a vöröshagymát.
- A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, kevergetve megpirítjuk.
- Rátesszük a mézet, a zúzott fokhagymát, és attól függően, hogy a hús mennyi levet engedett, vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk. (A vizet folyamatosan apránként pótoljuk, hogy egy kevés mindig legyen alatta.)
- A keményítőt feloldjuk egy pici vízben, belekeverjük a tejfölt, és amikor már egészen puha a hús, behabarjuk vele.
- Ha újra felforrt, hozzákeverjük a tejszínt is. A legvégén beletesszük a mustárt, majd állandó keverés mellett összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése