Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 22., hétfő

Hagymás paradicsomsaláta

A napokban nagyon finom, és igazán édes salátahagymát sikerült beszereznem. Mindenfélével ki kellett persze próbálnom, ami a kezembe került, de ezekkel az édes, leveses paradicsomokkal valami nagyon jó! Amilyen egyszerű, olyan zamatos sali. Sült húsokhoz passzol leginkább, de ha felturbózzuk pl. egy kis mozzarellával, önálló fogás is lehet.





Hozzávalók: 
  • 10-12 kisebb fej paradicsom
  • egy nagy maréknyi koktélparadicsom
  • 1 nagy fej édes salátahagyma
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • 2 ek almaecet
  • 2 ek nyírfacukor
  • fehér bors
  • oregánó


Elkészítés

  1. A paradicsomot, a salátahagymát és a lilahagymát vékonyra felszeleteljük, majd tálba tesszük a koktélparadicsomokkal együtt.
  2. Rátesszük az összenyomott fokhagymát, az almaecetet, a cukrot, végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. 
  3. Alaposan összekverjük, és hűtőszekrényben, kb. egy órát állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése