Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 18., csütörtök

„Csupazöld” saláta




Nyakunkon az ősz, és én még mindig nem tudok betelni a friss, zöld salátákkal.
A minap jól be is vásároltam a piacon ilyesmiből, és miközben kipakoltam a kosaramból, egy csupa-csupa zöld csendélet bontakozott ki előttem az asztalon. Hihetetlen, hogy a zöldnek mennyi árnyalata van! Mindet egy tálban szerettem volna látni! Ennyi hát a „csupazöld” saláta előélete. :-)

Különböző sajtokkal akár komplett vacsoraként is megállja a helyét.








Hozzávalók:

1 fej jégsaláta
1 kisebb fej káposzta fele
1 szál póréhagyma
3 szál újhagyma
1 kis csokor sóska
1 kígyóuborka
1 zöldalma
1 csokor petrezselyem
2-3 ek citromlé


Öntet hozzávalói:

2 kis doboz natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
fehérbors
oregánó
1 csipet csili









 Elkészítés:

  1. A káposztát lereszeljük, a hagymákat felkarikázzuk.
  2. A salátát és a sóskát darabokra tépkedjük. (Néhány salátalevelet félretehetünk a tálaláshoz.)
  3. Az uborkát és az almát darabokra vágjuk. Az almát megforgatjuk a citromlében, hogy ne barnuljon meg.
  4. Az összes eddigi hozzávalót egy tálban jól össezforgatjuk.
  5. Elkészítjük az öntetet. A fokhagymát összezúzzuk, majd a fűszerekkel együtt a joghurtba keverjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése