Nyakunkon az ősz, és én
még mindig nem tudok betelni a friss, zöld salátákkal.
A minap jól be is
vásároltam a piacon ilyesmiből, és miközben kipakoltam a
kosaramból, egy csupa-csupa zöld csendélet bontakozott ki előttem
az asztalon. Hihetetlen, hogy a zöldnek mennyi árnyalata van!
Mindet egy tálban szerettem volna látni! Ennyi hát a
„csupazöld” saláta előélete. :-)
Különböző sajtokkal
akár komplett vacsoraként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
1 kisebb fej káposzta fele
1 szál póréhagyma
3 szál újhagyma
1 kis csokor sóska
1 kígyóuborka
1 zöldalma
1 csokor petrezselyem
2-3 ek citromlé
Öntet hozzávalói:
2 kis doboz natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
só
fehérbors
oregánó
1 csipet csili
Elkészítés:
- A káposztát lereszeljük, a hagymákat felkarikázzuk.
- A salátát és a sóskát darabokra tépkedjük. (Néhány salátalevelet félretehetünk a tálaláshoz.)
- Az uborkát és az almát darabokra vágjuk. Az almát megforgatjuk a citromlében, hogy ne barnuljon meg.
- Az összes eddigi hozzávalót egy tálban jól össezforgatjuk.
- Elkészítjük az öntetet. A fokhagymát összezúzzuk, majd a fűszerekkel együtt a joghurtba keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése