Minden nyáron nagyon várom a
szilvaszezont, hogy ehessem végre a kedvenc gyümölcslevesemet.
Nagy melegben, jól lehűtve, nekem nem is kell más, de így ősszel
sem unom még. Azért külön szeretem, hogy a szép nagy szem
szilvákkal nem kell annyit pepecselni a magozás kapcsán, mint a
meggyel, vagy a cseresznyével. ;-)
Készülhet tejjel vagy
tejszínnel is, de a legvégén, tálaláskor is megdobhatjuk egy-egy
tejszínhabrózsával. Én szeretem mindenféle változatban, de így
natúran a kedvencem, ráadásul így a legfogyókúrásabb, úgyhogy
most is épp ezt eszem fagyi helyett. :-)
Hozzávalók:
Kb. 1 kg szilva
1 mk só
8-10 dkg cukor ízlés szerint
5 szem szegfűszeg
1 tk fahéj
fél citrom leve
1 púpozott ek liszt/ étkezési keményítő
kb. 3 liter víz
Elkészítés:
- A szilvát kimagozzuk, és negyed gerezdekre vágjuk.
- A vizet felforraljuk, beletesszük a szilvát, a sót, a cukrot, a citromlevet, a szegfűszeget és a fahéjat.
- Ha a szilva megfőtt, a kevés vízzel csomómentesre elkevert liszttel, vagy étkezési keményítővel behabarjuk, és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése