Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 13., szombat

Szilvaleves egyszerűen

Minden nyáron nagyon várom a szilvaszezont, hogy ehessem végre a kedvenc gyümölcslevesemet. Nagy melegben, jól lehűtve, nekem nem is kell más, de így ősszel sem unom még. Azért külön szeretem, hogy a szép nagy szem szilvákkal nem kell annyit pepecselni a magozás kapcsán, mint a meggyel, vagy a cseresznyével. ;-)
Készülhet tejjel vagy tejszínnel is, de a legvégén, tálaláskor is megdobhatjuk egy-egy tejszínhabrózsával. Én szeretem mindenféle változatban, de így natúran a kedvencem, ráadásul így a legfogyókúrásabb, úgyhogy most is épp ezt eszem fagyi helyett. :-)









Hozzávalók:
Kb. 1 kg szilva
1 mk só
8-10 dkg cukor ízlés szerint
5 szem szegfűszeg
1 tk fahéj
fél citrom leve
1 púpozott ek liszt/ étkezési keményítő
kb. 3 liter víz





Elkészítés:
  1. A szilvát kimagozzuk, és negyed gerezdekre vágjuk.
  2. A vizet felforraljuk, beletesszük a szilvát, a sót, a cukrot, a citromlevet, a szegfűszeget és a fahéjat.
  3. Ha a szilva megfőtt, a kevés vízzel csomómentesre elkevert liszttel, vagy étkezési keményítővel behabarjuk, és összeforraljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése