Hozzávalók:
A
tésztához:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk őrölt gyömbér
20 dkg vaj
1 tojás
10 dkg cukor
zsemlemorzsa
A
körtezseléhez:
6-8 körte (kb. 1 kg)
1 csomag dzsemfix extra 3:1
15 dkg cukor
15 dkg barna cukor
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt ánizs
1 ek bourbon vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília)
Elkészítés:
- A gyömbéres, sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, majd összegyúrjuk. A tészta 2/3-át lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kerek formába simítjuk. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
- A körtét meghámozzuk, magházát kiemeljük, apró kockákra daraboljuk. A háromféle cukorral, a fahéjjal és a dzsemfix-szel nagy lángon felforraljuk, 5 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk.
- A körtezselét rákanalazzuk a tésztára, majd a maradék tésztából rácsokat formázunk a tetejére.
- Forró sütőbe toljuk, és 160 °C fokon, kb. fél óra alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 160 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése