Minden nap tiszta lap. Írd rá, amire emlékezni szeretnél!”

2014. szeptember 15., hétfő

Hagymás rostélyos szelet



Gyerekkorom egyik kedvence, anyukám sokszor készítette, de nálam elfelejtődött egy ideje. Nem is tudom, miről jutott eszembe, hogy én ilyet hű de ennék, mindenesetre elkapott az érzés, és jó ötlet volt. Vétek elfeledkezni róla, többször nem is teszem! :-) Egyszerű, nagyszerű.







Hozzávalók:

4 szelet rostélyos
6 dkg zsír
2 szép nagy fej hagyma
pirispaprika



Elkészítés:

  1. A szép szelet rostélyosokat megsózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  2. A hús zsírjában megfonnyasztjuk a szeletekre vágott hagymát, egy kis pirospaprikát adunk hozzá, felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. (A levét ízlés szerint hagyjuk elfőni. Én mindig annyi szaftot hagyok rajta, amennyit a köret kíván. Én ezúttal hagytam bőven, mert nokedli készült hozzá.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése